Ondersteunings­programma NLPO

Meer dan 45 lokale omroeporganisaties ontvingen eind 2022 extra subsidie vanuit de regeling van het Stimuleringsfonds. Omroepen die (nog) niet voor subsidie in aanmerking komen, kunnen gebruik maken van onderdelen uit het NLPO-ondersteuningsprogramma om bij een eventuele nieuwe aanvraagronde in 2023 de kansen te vergroten. Denk hierbij aan extra opleiding en coaching en ondersteuning vanuit zogenoemde kwartiermakers van de NLPO. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk lokale omroepen aan bod komen, zolang zij bereid zijn om samen te werken binnen de streek in aanloop naar 2025.

Voor de omroepen wiens aanvraag is afgewezen en meer informatie willen over hoe zij toch geholpen kunnen worden, organiseert de NLPO regelmatig online informatiebijeenkomsten. Houd daarvoor deze website in de gaten.

Kennis- en begeleidingsprogramma voor subsidieontvangers

Omroepen waarvan de subsidieaanvraag is gehonoreerd zullen participeren in een kennis- en begeleidingsprogramma van het Stimuleringsfonds, dat dit programma als onderdeel van de regeling uitvoert. Het kennis- en begeleidingsprogramma wordt mede vormgegeven met en uitgevoerd door de NLPO. Meer informatie over het programma volgt binnenkort op deze pagina.

Toekomstige subsidieaanvragers

De NLPO verwacht dat in 2023 een nieuwe ronde aan nog meer lokale omroepen de kans biedt om toe te werken naar de vereisten die naar verwachting per 2025 zullen gelden. Meer informatie hierover volgt binnenkort op deze website.